Verbouwplannen? Zo plant u stap voor stap uw verbouwing

Bent u van plan om binnenkort te gaan verbouwen? Dan is goede planning essentieel om alle werkzaamheden in goede banen te leiden. In deze blog bespreken we hoe u stap voor stap uw verbouwing plant in slechts vijf simpele stappen.

verbouwplannen voor je woning

Uw huis verbouwen in vijf simpele stappen

Uw woning verbouwen doet u in vijf stappen. Door uw verbouwing goed te plannen kunt u vastleggen welke taken wanneer uitgevoerd dienen te zijn en wanneer welke taken voltooid moeten zijn. U kunt er ook voor kiezen om duurzaam te verbouwen. In dat geval kiest u voor milieuvriendelijke bouwwijzen en materialen. Dit kan ook door maatregelen toe te passen om de woning energiezuinig te maken. 

Stap 1: Bepaal uw verbouwdoelen

Voordat u start met de werkzaamheden is het belangrijk om uw verbouwdoelen vast te stellen. Wilt u een kleine aanbouw laten plaatsen of extra opslagruimte creëren in uw woning? Of wilt u juist uw hele huis verbouwen en alles gelijk grondig aanpakken? Hierdoor krijgt u inzicht in de werkzaamheden die nodig zijn voor uw project.

Stap 2: Stel een budget vast

Nadat u de doelen vast heeft gesteld, bepaalt u uw budget. Hoeveel wilt u uitgeven aan materialen? Hoeveel spelingsruimte heeft u en wanneer moeten welke materialen aangeschaft zijn? Op basis daarvan kunt u uw budget vaststellen en een realistische schatting maken van de totale kosten voor de verbouwing.

Stap 3: Plan uw verbouwing met Cloïn

Nu u uw doelen en budget heeft vastgesteld, kan het echte plannen beginnen. Wij helpen u daar graag bij! In overleg met u plannen wij de werkzaamheden tot in detail en stellen we duidelijke schema’s voor de werkzaamheden op. Houd wel rekening met eventuele vergunningen die aangevraagd moeten worden voor verbouwingen, dit kan namelijk extra tijd in beslag nemen. Uiteraard adviseren wij u hier ook over en we vragen deze vergunningen ook voor u aan. Tijdens het plannen maken we ook direct afspraken over de uit te voeren werkzaamheden en wanneer deze afgerond moeten zijn. Overigens kunt u ook voor onderhoud en renovatie bij ons terecht.

Stap 4: Uitvoering van de werkzaamheden

Wanneer u ons inschakelt voor uw verbouwing kunt u ervan uitgaan dat wij alles voor u regelen. Van het plannen tot de uitvoering; wij regelen de verbouwing van a tot z voor u. Hierdoor heeft u geen omkijken meer naar de werkzaamheden en hoeft u alleen het eindresultaat te inspecteren wanneer dit is opgeleverd. We werken altijd met vaste architecten voor een renovatie of verbouwing, om het allerbeste eindresultaat voor u te leveren. Indien u dit prettig vindt, staat het u natuurlijk altijd vrij om tussentijds contact op te nemen over de werkzaamheden en voortgang. Mochten er nog zaken zijn die u tussentijds aangepast wilt hebben, dan kunnen we dit aan laten passen door onze vakmensen zodat het eindresultaat volledig naar uw wens is.

Stap 5: Voltooiing van het project

Wanneer het project afgerond is, inspecteren we samen met u de opgeleverde werkzaamheden. Hierbij bespreken we uitgebreid welke werkzaamheden we uitgevoerd hebben en hoe het eindresultaat tot stand is gekomen. Is alles naar tevredenheid? Dan ontvangt u van ons de laatste factuur en kunt u meteen genieten van uw nieuwe ruimte.

Vraag een gratis offerte aan voor uw verbouwing

Wat kost een verbouwing? Dat is een vraag die we regelmatig ontvangen. De kosten voor een verbouwing per m2 zijn afhankelijk van uw wensen en budget. Bent u benieuwd naar wat de kosten voor uw renovatie of verbouwing zijn? Dan kunt u vrijblijvend een gratis adviesgesprek en een offerte voor uw verbouwing aanvragen. Ons enthousiaste team helpt u graag bij het realiseren van uw verbouwing!

verbouwing materialen